Aki Riihilahti - Offisiell Hjemmeside In English Suomeksi På norsk
Nyheter Spørsmål Fakta Historie Bilder Spesial

Nyheter

Tilbake til nyheter

1999
WSOY: HJK Mestarienliigassa, osa3

Tämä kirjoitus on ilmestynyt osana WSOY:n Lehtola, Pakkanen, Riihilahti, Tiitula: HJK Mestarienliigassa kirjaa.


"
HINTALAPPU SELÄSSÄ

HJK-Metz

Puhelin soi. HJK:n herra yliherra Olli-Pekka Lyytikäinen on langan toisessa päässä. Tiedän sen olevan vakavaa. Se onkin. Minut on myyty. Kolmen päivän päästä on tärkeä peli. Neljän päivän päästä pitäisi työnantajan olla toinen – ulkomainen joukkue.
Lähtö on ollut tiedossa. Se oli minun oma valintani. Mutta sen olisi ollut määrä tapahtua vasta kauden jälkeen. Ei nyt, kun edellinen työ on vielä kesken. Kausi on parhaimmillaan.
En tiedä mitä sanoa. En pysty sanomaan mitään. Puhelu loppuu lyhyeen. Heitän puhelimen seinään. Huudan tuhmuuksia tyhjille seinille. En tiedä mitä tehdä. Kietoudun peittooni ja itken.
Pakkaan jotain pientä. Katson asuntoani. En tiedä miten siihen suhtautua. Tai mitä panna matkalaukkuuni. Minulla on kaikki Suomessa – asiat ja ihmiset. Vanhemmilleni totean, että lähtö voi tulla pian. Itse on vaikea katsoa eteenpäin.
Puhun Muurisen kanssa. Hän sanoo tilanteen olevan valitettava. Hän haluaisi pitää minut. HJK taas tarvitsee rahaa. Kauden jälkeen sitä ei minusta ole tiedossa. Epäpyhä valuuttakurssi on mennyt urheilun ohitse. Muurinen toteaa kuitenkin keskiviikon ottelun olevan tärkeä.
Puhun Lyytikäisen kanssa uudestaan. Lyytikäinen korostaa tilanteen olevan valitettava ja vaihtoehtojen huonoja. Minun on vaikea pukea ajatuksiani sanoiksi. Ajattelen, että näinkö vähän satsataan Mestarien liigaan pääsyyn. Tunteet ovat vielä mahtavampia, kun kuulen, että asia oli ollut vireillä jo pitkään. Minulle siitä ei ole sanottu sanaakaan. Tunnen itseni kauppatavaraksi, mielipiteeni arvottomaksi. Sanon sen puhelimeen.
Kritisoin seurajohtajaa. Se ei paranna asiaa. Hänellä on taloudellinen vastuu. Minä olen vain pelaaja. Työntekijä, joka on palvellut seuraa kuusitoista vuotta. Jäljellä on enää neljä päivää. Lyytikäinen lohduttaa vielä, että voittamalla keskiviikon peli voisi tilanne parantua.
Olen täynnä vihaa ja latausta. Astun olympiastadionin pukusuojaan. Olen valmis sotaan. Se voi olla viimeiseni. Mutta se on oleva näyttävä.
Minulla on kaikki pelissä. Astun kentällä täydellisesti keskittyneenä ja vihaisena. Olen elänyt viimeiset päivät valtavan tunnelatauksen kanssa. Se on nyt mukanani. Vihainen pelaaja pelaa erilailla kuin onnellinen pelaaja. Elämä vaikuttaa otteisiin kentällä. Nyt olen täynnä aggressioita.
Taistelen kuin mielipuoli. Saan aikaan maalinkin. Olen väsynyt ja tyhjä. Olen purkanut itseni kentälle. Me olemme voittaneet. Saan lisäaikaa. Mutta juoksen silti hintalappu selässäni."


-WSOY:HJK Mestarienliigassa (Lehtola, Pakkanen, Riihilahti, Tiittula)


Copyright 2001 Aki Riihilahti, all rights reserved Gå til toppen av siden