Aki Riihilahti - Offisiell Hjemmeside In English Suomeksi På norsk
Nyheter Spørsmål Fakta Historie Bilder Spesial

Nyheter

Tilbake til nyheter

3.6.2007
Iltalehti: Tihisen pää

TOTUUDEN HETKILLÄ TARVITAAN TIHISEN PÄÄTÄ

Kovia jätkiä tarvitaan. Keminmaan järkähtämättömän kylmäpäinen Hannu Tihinen on yksi heistä. Toisin kuin kuumapäiset Balkanin tuuliviirit. Ruutitynnyrit ovat ennenkin räjähtäneet hakattuaan päätään Rautavuoreen. Tihisen pää sen sijaan kestää. Juuri siitä onkin nyt kysymys.

Muistan tunteen, kun ensimäisen kerran ajoin Jopolla ilman apupyöriä koko naapuruston seuratessa, että kaatuuko se. Tai kuinka pitkä koulutaipale kulminoitui yksiin valkolakkitesteihin. Työhaastattelut, ensimmäiset deitit... kaikkihan on vain osaamisen esittämistä. Sitä aina valmistautuu hyvin, odottaa paljon ja jännittää vielä enemmän. Totuuden hetkissä kysytään paljon, koska ne vaikuttavat elämään pitkään. Siksi onnistumiset ja mahalaskut ovat muualla kuin osaamisessa – henkimaailmanjutuissa.

Tuleva kaksoismaaottelu on Suomen jalkapallon totuuden hetki. Harvoin on näin paljon pelissä. Onneksi ei vain panoksia, vaan myös hyviä pelaajia. Koskaan ei ole ollut yhtä hyvää lähtökohtaa, lohkoa ja joukkuetta. Vastustajatkin sopivat meille juuri nyt. Toki jo maailman rankingin näyttää, että se vaatii silti onnistumisen. ”Jos” ja ”Miksi aina me?” eivät vain enää ole vaihtoehtoja, koska omat odotukset ja osaaminen ovat niin korkeita. Kuitenkin kun näiden ja suorittamisen väliin pannaan Tihisiä, niin uskon, että serbeillä alkaa lopulta kädet heilua enemmän kuin jalat.

A6, rivi 15, paikka 162... tämä on minulle kymmeneen vuoteen ensimmäinen kesämaaottelu ilman nappiksia. Sattuuhan se olla katsomossa. Koska itse olen monen muun tavoin elänyt täysillä mukana niin pitkään. Näitä totuuden hetkiä. Mutta pääasiahan lopulta on vain, että pärjätään. Millään muulla ei ole väliä. Siksi olen iloinen ja onnellinen, että meillä on voittava ryhmä kasassa. Se on meidän kaikkien voitto.

Minulta kysyttiin lähikaupassa aamulla, kuka tekee Suomen maalit? Muitakin kysymysmerkkejä on tarjottu pitkin viikkoa. Kuten aina. On kuitenkin levollinen olo. Koska tiedän, että meillä on tarjota tahtoa taidon päälle. Se on riittävä vastaus. Jonka varmasti allekirjoittaa jokainen sinivalkoinen pelaaja. Olen siis vastaillut ja antanut nimeksi nyt vaikkapa Tihinen – henkimaailmanjuttujen ruumiillistuma. Mutta nimestä riippumatta tuuletetaan sitten kaikki mukana.

Aki


Copyright 2001 Aki Riihilahti, all rights reserved Gå til toppen av siden