Aki Riihilahti - Offisiell Hjemmeside In English Suomeksi På norsk
Nyheter Spørsmål Fakta Historie Bilder Spesial

Nyheter

Tilbake til nyheter

20.10.2011
HS: Etsitään 4h ja keittiö perheellä

Etsin kotia. Tarkemmin ottaen haluan asunnon, jossa on entistä mukavampi jatkaa elämää. Olen ehtinyt sovitella asuntonäyttöjen sinisiä kelmutohveleita jo sen verran, että tiedän sopivan kämpän kyllä löytyvän. Mutta asuntoa etsiessä joutuu miettimään myös sitä, miltä elämä näyttää seuraavan viiden tai kymmenen vuoden aikana. Mitä oikeasti haluan? Oikotien asuntosivuilta alkoi aika painava sielunmatka.

Kun parikymppisenä sinkkumiehenä etsin Lontoosta vuokrakämppää, kriteereissä painoivat lähinnä keskusta, hyvät kahvilat ja palvelut. En aikonutkaan istuttaa pihakoivuja, joten oman mukavuuden maksimointi oli
tärkeintä. Nyt asunnon etsimisessä alkavat vaikuttaa paljon isommat asiat.

Huomaan ajattelevani, että tarvitsen tarpeeksi monta huonetta ja hissin. Haluaisin myös pihan tai vähintään hyvän leikkikentän lähettyviltä. Toisaalta myös ullakkohuoneisto Helsingin keskustassa houkuttelisi yhä mukavuudellaan.

Toki asumisessa on muutakin tärkeää. Haluan turvallisen ja inspiroivan alueen. Asunnon pohjan pitää toimia ja keittiön on oltava olohuoneen yhteydessä. Kotoa pitää päästä suoraan lenkille. Plussaa tulee ylimmästä kerroksesta, parvekkeesta ja korkeista huoneista. Mutta kaikki tämä tietysti maksaa liikaa. Asuntoa ostaessa jokainen joutuu tekemään kompromisseja ja vaihtokauppaa tärkeiden asioiden välillä. Keskustan palvelut vai leikkiminen omalla pihalla? Paljon neliöitä vai keskeinen sijainti? Vaakakupissa painaa myös, miten kiinteistö pärjää sijoituskohteena.

Minulle koti on elämän tärkeimpiä asioita. Uusi asunto on pitkäaikainen sitoumus ja minulle samalla valinta kotimaasta, työmatkoista, lähikaupasta, kuntosalista, kaikesta. Jokin sisälläni sanoo, että haluan elämääni nyt pysyvyyttä.

Näinä asuntonäyttöjen täyttäminä kuukausina olen oppinut, että "remontoijan unelma" tarkoittaa, ettei paikasta saa kotia tekemälläkään ja että "viihtyisä ja vehreä sijainti lähellä palveluita" on todennäköisesti umpimetsässä juuri ja juuri seutuliikenteen pysäkin ulottuvilla.

Mutta paljon enemmän olen oppinut itsestäni. Sinisissä kelmutossuissa tepastelu on kirkastanut asioita, joita en muuten ole saanut itsestäni ravisteltua.

Etsin asuntoa, koska haluan perheen.


Copyright 2001 Aki Riihilahti, all rights reserved Gå til toppen av siden