Aki Riihilahti - Offisiell Hjemmeside In English Suomeksi På norsk
Nyheter Spørsmål Fakta Historie Bilder Spesial

Nyheter

Tilbake til nyheter

27.6.2012
2 puolesta ja 2 vastaan

Portugali
+ Vastahyökkäyspelaaminen. Kun Nani ja Christiano Ronaldo lähtevät laidoilla pystyyn, tulee millä tahansa puolustuksella kiire. Arbeloan ja Jordi Alban täytyy myös palloa hallitessa muistaa, että Portugalin todellinen uhka on laidoilla ja vastahyökkäyksissä. Ja edes maailman parhaiden laitureiden pitäminen ei riitä, kun myöskään pakki Coentrao ei ole tällä vuosikymmenellä jättänyt väliin yhtään hyökkäykseen lähtöä.
+ Erinomaisesti roolitettu joukkue. Pepe ja Bruno Alves eivät hae kauneuspisteitä, he pitävät huolen ettei Portugalia vastaan ole kiva pelata. Heidän edessään on kisojen työteliäin keskikenttäkolmikko, ja laidoilla nopeutta. Vain Ronaldolla on vapaa rooli, muut sooloilijat jätettiin kisoista kotiin joukkueyhtenäisyyden nimissä.
- Portugalin materiaali ei ole Espanjan tasoinen, ja varsinkin puhtaan piikin paikalle ei ole löytynyt tehokasta vaihtoehtoa. Jos palloa ei saada nopeasti laidoille, keskikenttä ei tule syöttöpelissä pärjäämään Espanjan vastaavalle ja pelin rytmitys tulee vaikeaksi.
- Missä Ronaldo? Portugalin suurin ase on vasen laita, mutta se on puolustuksellisesti myös sen heikoin lenkki. Kärkkymään jäävän Christiano Ronaldon ja Coentraon välissä on Seutulan kokoinen alue vastustajan käytettäväksi, ja siitä ovatkin toistaiseksi tulleet kaikki maalit Portugalia vastaan.

Espanja
+ Galacticojen pesukone. Turha luetella nimiä, kun penkkikin on väärällään tähtiä, joiden dna:ssa on syöttämisen puhtaus. Vaikka ajoittain esperanttojen pallon hiplailu ei tunnu johtavan mihinkään, on vaikea voittaa joukkuetta, jota vastaan lähinnä juoksee pallon perässä.
+ Ratkaisijoita löytyy. Fabregas saattaa viimeistellä muutaman metrin päästä David Silvan täydellisesti ajoitetun seinäpelin jälkeen. Tai sitten Xabi Alonso puskee Jordi Alban keskityksestä. Tai Torres pääse yksinläpi Xavin pystysyötöstä. Ehkä tällä kertaa se on Iniestan laukaus tai Sergio Ramosin erikoistilannemaali. Espanjan ei ole yhden tempun taikuri.
- Sergio Ramos on maailman parhaita puolustajia, mutta myös yliaktiivinen ja herkkä virheisiin. Ramos on myynyt itsensä ulos useammin kuin Casillas on koskenut palloon. Toisaalta Ramos on yleensä itse ehtinyt pelastamaan maalivahtinsa laukauksilta.
- Ilman pystyynjuoksevia pelaajia on vaikea tehdä maaleja. Espanja tarvitsisi hyökkääjän, joka ei tule palloa vastaan. Tai riittäisi, että Del Bosque peluuttaisi edes laitalinkkinä tyyppiä Pedro tai Navas, jotta maailman parhaille syöttäjille olisi syöttösuuntia sinne missä maalit tehdään.

Italia
+ Voittavia taktiikoita. Italia ei hävinnyt karsinnoissa. Eikä alkulohkossa tai puolivälierissä. Joukkueen runko ei hävinnyt edes seurajoukkueessaan koko kaudella. Italia on vaikeasti voitettava joukkue, ja valmentaja Brandelli pystyy jatkuvasti yllättämään vastustajia taktiikoillaan ja nopealla reagoinnilla kesken otteluiden.
+ Andrea Pirlo. Kun pelaajaa jännittää tai tulee kentällä kiire, tulee myös virheitä helpommin. Aika harva pystyy olemaan ihan pirlona: http://www.youtube.com/watch?v=omd99r3fJzI
- Puhti on poissa. Hodgsonin catenaccio pani saapasmaan tekemään töitä 120min, ja muutenkin välieriin on Saksaa lyhyempi lepoaika. Loukkaantumiset ja fyysinen kuormitus eivät voi olla vaikuttamatta.
- Itsekkäät tuhlarit. Cassano yrittää liikaa yksin eikä pääse maalipaikkoihin. Balotelli pääsee, mutta menettää ne. Suoraviivaiset ja juonikkaat hyökkääjät ovat kyllä vaarallisia, mutta eivät tehokkaita. Siihen ei ole Saksaa vastaan varaa. Ehkä olisi Di Natalen aika.

Saksa
+ Väkivahva kone. Yksinkertaisesti Saksan juoksuvoima, pelinopeus ja varmuus eivät ole jättäneet arvailujen varaan kisojen ennakkosuosikista. Sakemannit ovat edenneet täysin vaivoitta vaikeasta alkulohkosta aina välieriin asti, ja vielä tuntuu vaihteita olevan käyttämättä.
+ Monipuolinen kone. Saksa pystyy pelaamaan nopeita tai hitaita hyökkäyksiä, keskeltä tai keskityksillä ja kaiken lisäksi heillä on kisojen paras maalivahti.
- Jos jotain heikkoa kohtaa hakee, on erinomainen Mats Hummels välillä omissa maailmoissaan ja reagoi vaaraan liian huoletta. Muutenkin puolustus on Saksa ehdottomasti epävarmin kohta.
- Schweinsteigerin vaivat. Saksa materiaali kestää kyllä loukkaantumiset, mutta tarvittaisiin ihan sikana enemmän astua Schweinsteiger saappaisiin.

NÄIDEN KISOJEN ALL STARS TÄHÄN MENNESSÄ:
BUFFON
LAHM, PEPE, TERRY, COENTRAO
SCHWEINSTEIGER, PIRLO, INIESTA
NANI, GOMEZ, PILAR

PENKILLÄ: CASILLAS, KROHN-DEHLI, DZAGOEV, TORROSIDIS, MARCHISIO, GERRARD, MANDZUKIC


Copyright 2001 Aki Riihilahti, all rights reserved Gå til toppen av siden