Aki Riihilahti - Offisiell Hjemmeside In English Suomeksi På norsk
Nyheter Spørsmål Fakta Historie Bilder Spesial

Nyheter

Tilbake til nyheter

5.4.2012
Klubinuorten kauden alku

Futis on kivaa. Klubilaisuus on kivaa. Ja silloin kun on kivaa, usein myös tekee paremmin. Viime vuosi oli mestarillinen kaikilla mittareilla. Oli pukkia, pokaaleja, euroennätyksiä, fanien kannustusta… oli juhlaa kulkea sinivalkoisissa väreissä ympäri Stadia, tai itse asiassa ihan missä vaan.

2011 toi meille paljon uusia tarinoita. Klubin historia on niitä muutenkin täynnä. Ja jokainen päivä lukuisilla pelikentillä ja takapihoilla syntyy lisää sinivalkoisia legendoja. Aika kultaa muistot. Ja ketut. Jotkut ajat olivat vaan niin kultaisia, että ne haluaa muistaa. Koska ne merkitsevät. Minä ainakin kannan mukanani yhtä paljon tunnetta ensimmäisestä jalkapallotreenistäni Kannelmäen hiekkakentällä vuonna 1982 kuin ensimmäistä esiintymisestäni HJK:n edustusjoukkueen harjoituspelissä tai pelit Mestarienliigassa. Muistan myös ensimmäisen mitalini Heikintoriturnauksesta, ja jopa sen täydellisen syötön Helsinki Cupissa, jota kukaan ei koskaan nähnyt. Muistan voittoja, tappioita, säärisuojia, pukukopin oksankohtia, pihapelien epiksiä jengejä, Dawdan chippejä… tuhannet pikku asiat ovat edelleen minulle tärkeitä.

Tiedän, että uusien tarinoiden eteen moni klubilainen tekee kovasti töitä elämän eri pelikentillä. Tunsin, kuinka viime vuonna ihmiset Sonera Stadiumilla katsoivat seisten viimeisen vartin Schalkea vastaan. Silloin viimeistään huokui se palo, minkä klubilaisuus parhaimmillaan synnyttää. Olen kuitenkin myös varma, ettemme ole vielä käyttäneet lähellekään potentiaaliamme. Se vaatii lisää työtä, yhteistyötä ja uskoa.

Kun näette Efun kaupungilla, käykää kysymässä miten hän tekee sen vetoharhautuksen. Kun pelaatte Helsinki Cupia, pelatkaa sitä yhdessä pelikavereidenne kanssa. Nauttikaa pelaamisesta. Sillä tänäänkin on kiva päivä jalkapallolle. Klubissa usein on.


Copyright 2001 Aki Riihilahti, all rights reserved Gå til toppen av siden